Info

Naručite koncertni DVD
 
Pridruži nam se na Facebooku
Gledaj nas na YouTube
Klikni na sliku za fotoalbum
Fotoalbum: Jubilarni koncert
KUU Cernik je punopravna članica CIOFF-a i HSK

Pretraživač

XI. folklorni susret u Cerniku - najava Ispis E-mail
Autor Ivan Ivanović   
21. 09. 2014.

U sklopu programa obilježavanja desete obljetnice, Kulturno-umjetnička udruga "Cernik" organizira XI. folklorni susret "Lipa moja Slavonijo". Na susretu će se predstaviti folklorni ansambli, kao i kulturno-umjetnička društva koja njeguju koreografirani folklor s područja cijele Hrvatske. Ove godine gosti dolaze iz Splita KUD "Filip Dević", Karlovca FA "Matija Gubec", Sesvetskih Sela FA "Sesvetska Sela", uz domaćine KUU "Cernik" iz Cernika.

Program se sastoji od koreografija Međimurja, Pokuplja, Splita, Prigorja, Valpova, Bilogore, Slavonije, Korduna, Linđa do nastupa dječje skupine KUU Cernik i nastupa ženske i muške klape FA "Filip Dević" iz Splita. Program se održava u školskoj sportskoj dvorani OŠ Matija Gubec u Cerniku, u subotu 27.09., s početkom u 19,oo sati.

Proslavimo zajedno deset uspješnih godina KUU Cernik u Cerniku! Veselimo se Vašem dolasku!

 
Koncert Opće opasnosti u Cerniku Ispis E-mail
Autor Ivan Ivanović   
08. 07. 2014.

U sklopu proslave jubilarne desete godišnjice postojanja Kulturno umjetnička udruga "Cernik" organizira 25. srpnja na stadionu Nogometnog kluba "Mladost" Cernik koncert rock banda Opća opasnost, s početkom u 21 sat. Uvod je ovo u jesen bogatu kulturnim manifestacijama u Cerniku, kada nas prvenstveno očekuje tradicionalna smotra folklora "Lipa moja Slavonijo".

Opća opasnost je poznat i popularan band iz Županje, nama Slavoncima posebno blizak zbog istančanog umjetničkog izričaja u kojem naglašavaju ljubav prema rodnom kraju, što najbolje pokazuje hit "Tri rijeke".

Pročitaj više...
 
Godišnja skupština Ispis E-mail
Autor Sanja Podkonjak   

Na godišnjoj skupštini održanoj 4. travnja 2014. izabrana je nova uprava Udruge: Ivan Ivanović je postao predsjednik, nakon deset godina predsjedovanja našeg osnivača i načelnika Nikole Jugovića. Potpresjednica je Vesna Valentić Runjaš, tajnica Helena Bakunić, a blagajnica Marina Bakunić.

Umjetnički voditelj Nikola Kramar podnio je izvješće o prošlogodišnjem radu te iznio plan i program za 2014. godinu. Izvještaj o proteklom radu i planovima dječje skupine podnijela je voditeljica Magdalena Sokić.

Ove godine nas čeka veliki jubilej i proslava 10. godišnjice rada koja će biti obilježena kroz cijelu godinu raznim programima.

Za poseban doprinos u protekloj sezoni nagrađeni su Vesna Valentić Runjaš, Domagoj Bukvić, Marina Bakunić, Valentina Valešić i Nenad Koren.

 
Nastup na Kutjevačkom Martinju Ispis E-mail
Autor Sanja Podkonjak   

Kao gosti KUD-a "Poljadija" posjetili smo mjesto Grabarje i družili se s domaćinima i drugim gostima. Nakon toga uputili smo se prema Kutjevu gdje se slavilo "krštenje mošta" odnosno manifestacija Kutjevačko Martinje.

Uz mnogobrojna kulturno umjetnička društva na Trgu graševine predstavili smo se pjesmama i plesovima iz Slavonije te sudjelovali u svečanoj povorci kroz Kutjevo. Posjetili smo i kutjevačke podrume te se uz glazbeni program družili s mnogobrojnim posjetiteljima.

Pročitaj više...
 
« Početak«12345678910»Kraj »

Stranica 5 od 14


© Kulturno-umjetnička udruga Cernik