Info

Naručite koncertni DVD
 
Pridruži nam se na Facebooku
Gledaj nas na YouTube
Klikni na sliku za fotoalbum
Fotoalbum: Jubilarni koncert
KUU Cernik je punopravna članica CIOFF-a i HSK

Pretraživač

X. folklorni susreti u Cerniku Ispis E-mail

Jubilarni 10. folklorni susreti održani su u Cerniku 7. rujna 2013. godine. Lijepu folkornu večer uz domaćine KUU "Cernik" izuzetnim nastupima obogatili su HKUD "Osijek 1862", FA "Koprivnica", te muška pjevačka skupina KUD-a "Matija Antun Relković" iz Davora.

Predsjednik Udruge i općinski načelnik Nikola Jugović pozdravio je posjetitelje i goste te zahvalio svim sudionicima. Publika je imala priliku vidjeti hrvatsku kulturnu i folklornu baštinu uz plesove i običaje od Splita do Međimurja, Koprivnice i Podravine, odnosno Osijeka i Baranje do Cernika. Najmlađi članovi KUU "Cernik" predstavili su se izvedbom plesova i pjesama novogradiškog kraja.

Pročitaj više...
 
Novogradiško glazbeno ljeto - večer folklora Ispis E-mail
Autor Marija Jugović   

Već 18. godinu za redom održava se manifestacija Novogradiško glazbeno ljeto. Posljednja večer, nedjelja, rezervirana je za folklor. Večer folklora i folklorne baština organizirala je Udruga čuvara pučke kulturne baštine "Tkanica", na čelu s predsjednikom udruge, Milanom Rosićem. Večer se održala pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture RH, Grada i Turističke zajednice Nove Gradiške, Gimnazije kao i Pučkog otvorenog učilišta "Matija Antun Relković".

Novgradiškoj publici predstavili su se: Folklorna skupina Lancova Vas iz Slovenije, KUD Mačkovec iz Međimurja, Kulturno-umjetnička udruga Cernik te KUD Bukovlje - Vranovci, pjevačka skupina Vranovke.

Pročitaj više...
 
Odžak (BiH), 15.8.2013. Ispis E-mail
Autor Marija Jugović   

Na sam blagdan Velike Gospe, članovi KUU "Cernik", bili su gosti i sudionici manifestacije "Posavsko kolo", u Odžaku, u susjednoj Bosni i Hercegovini.

"Posavsko kolo" je događaj koji je trajao od 2.-16. kolovoza. Organizatori svojim trudom i radom nastoje sačuvati i njegovati tradiciju predaka posavskog čovjeka, gastronomsko, kulturno,etnološko bogatstvo. Svakog dana su upriličeni događaji koji su se održavali pod zajedničkim nazivom i u sklopu ove manifestacije. Tako su održani: moto susreti,sportski susreti (teniski turnir, kickboxing turnir, odbojkaški turnir), poslovni susreti s iseljenicima, promocija knjige, kazališna predstava, večer duhovne glazbe, rock koncert, te smotra folklora.

Pročitaj više...
 
Nastup na smotri u Biškupcima Ispis E-mail
Autor Marija Jugović   

Članovi Kulturno-umjetničkog društva "Šijaci" koja djeluje u mjestu Biškupci, općina Velika, organizirala je 4. kolovoza 2013. drugu po redu smotru folklora koja se održava pod nazivom "Ajd u kolo poskočimo". To je smotra izvornih pjesama, kola i običaja.

Program je započeo mimohodom i prigodno uređenim konjskim zapregama kroz mjesto u poslijepodnevnim satima uz okrijepu na nekoliko mjesta gdje su stanovnici počastili sudionike smotre. Kulturno umjetnički program se održavao na sportskom terenu NK "BSK".

Pročitaj više...
 
« Početak«12345678910»Kraj »

Stranica 7 od 14


© Kulturno-umjetnička udruga Cernik