Info

Naručite koncertni DVD
 
Pridruži nam se na Facebooku
Gledaj nas na YouTube
Klikni na sliku za fotoalbum
Fotoalbum: Jubilarni koncert
KUU Cernik je punopravna članica CIOFF-a i HSK

Pretraživač

Primošten, Split, Rogoznica, Vezac (15.- 22.7.2013.) Ispis E-mail
Autor Marija Jugović   

Članovi KUU Cernik s voditeljem Nikolom Kramarom prije nastupau Primoštenu 19.07.2013. Jedina kulturno-umjetnička udruga koja djeluje na području općine Cernik, i ove je godina okrunila radnu sezonu gostovanjem na Jadranu. Zahvaljujući ravnatelju Osnovne škole "Primošten", Nediljku Marinovu, koji nam je ustupio smještaj, i predsjedniku KUU "Cernik", Nikoli Jugoviću, te njihovoj višegodišnjoj suradnji i prijateljstvu, članovi udruge, pošli su na gostovanja Dalmacijom.

Uz članove i članice KUD-a "Ivan Dević", Cerničani su se 16. srpnja predstavili splitskoj publici i turistima na splitskoj Rivi. Izveli su izvornu koreografiju Slavonije "Ja istrča na sokak", fragment običaja zazivanja kiše "Dodole".

Pročitaj više...
 
Nastup na smotri u Zagrađu Ispis E-mail
Autor Marija Jugović   

KUU Cernik u Zagrađu 23. lipnja 2013. Nakon što smo opjevali Antuna u Batrini, nastavili smo put prema Pleternici. 23. lipnja 2013. bili smo sudionici 13. smotre folklora u Zagrađu. Dugu tradiciju folklora i njegovanja narodnih običaja bilježi KUD Zagrađe, koje je nositelj organizacije smotre pod nazivom "Oj' Zagrađe lipo selo naše, tebe diče i cure i snaše."

Članovi naše udruge izveli su međimurske pjesme i plesove. Koreografija je to Branke Peh i Nikole Kramara.

Pročitaj više...
 
20. Antunovo u Batrini Ispis E-mail
Autor Višnja Mikić   

KUU Cernik na 20. Antunovu u Batrini 22. lipnja 2013. U subotu, 22. lipnja 2013., u organizaciji KUD-a "Šokadija", u Batrini je održana tradicionalna, 20. po redu manifestacija "Antunovo u Batrini". Počela je svetom misom u batrinskoj crkvi sv Antuna Padovanskog, koju je slavio novokapelački župnik, vlč. Goran Mitrović, a  nazočni su bili članovi KUD-ova sudionika manifestacije. Poslije mise, kroz Batrinu i Novu Kapelu prošle su konjske zaprege, koje su svih 20. godina bile dio programa "Antunova".

Nositelj ovog dijela manifestacije bila je Konjogojska udruga vlasnika lipicanaca, "Slavonija" iz Slavonskog Broda, a bili su ovdje i predstavnici konjogojske udruge hrvatskog hladnokrvnjaka "Slavonac" iz Slavonskog Broda, zatim Konjogojske udruge lipicanaca "Pleternica" i Konjogojske udruge hrvatskog hladnokrvnjaka "Valis aurea".

Pročitaj više...
 
Nastup na Brodskom kolu Ispis E-mail
Autor Marija Jugović   

9. lipnja 2013. godine, nastupili smo u Slavonskom Brodu. Tamo se održavala smotra izvornog folklora u sklopu manifestacije Brodsko kolo, pod nazivom "Šokadijo sve ti je na glasu".

Program je održan u Tvrđavi Brod, a nastupila su 22 kulturno umjetnička društva s područja Brodsko-posavske županije:

- KUD "SELJAČKA SLOGA" ZADUBRAVLJE
- KUD "GRANIČAR" STUPNIČKI KUTI
- KUD "DREŽNIK" DREŽNIK

Pročitaj više...
 
« Početak«12345678910»Kraj »

Stranica 8 od 14


© Kulturno-umjetnička udruga Cernik