Info

Naručite koncertni DVD
 
Pridruži nam se na Facebooku
Gledaj nas na YouTube
Klikni na sliku za fotoalbum
Fotoalbum: Jubilarni koncert
KUU Cernik je punopravna članica CIOFF-a i HSK

Pretraživač

45. orahovačko proljeće Ispis E-mail
Autor Marija Jugović   

Prvu nedjelju u lipnju, 2.6.2013., proveli smo u lijepom gradu Orahovici. Naša udruga je bila sudionik završnog dana 45. orahovačkog proljeća. Održana je smotra folklora, po svojoj tradiciji i kvaliteti treća u Slavoniji.

Uz Cernik, nastupilo je petnaest kulturno umjetničkih društava: iz Donjeg Miholjca, Podravske Moslavine, Valpova, Čajkovaca, Našica, Starog Petrovog Sela, Suhopolja, Petrijevaca, Donje Motičine, Slavonskog Kobaša, Oriovca, te Feričanaca.

Pročitaj više...
 
Vesna Valentić Runjaš najbolja počimalja Ispis E-mail
Autor Marija Jugović   

Na Županijskoj smotri folklornih pjevačkih skupina 25. svibnja 2013. u Donjoj Bebrini naša Vesna Valentić Runjaš osvojila je nagradu "Dorin" za najbolju počimalju Donja Bebrina, 2013.

Na tradicionalnoj Županijskoj smotri folklornih pjevačkih skupina "Kad zapjevam i malo zagudim" 25. svibnja 2013. u Donjoj Bebrini, prvi puta se predstavila ženska pjevačka skupina KUU "Cernik".
Članice su izvele pjesme Svatovac, Žito žela i Ja sam tvoja Slavonka. Voditelj skupine je Nikola Kramar.

Na smotri je sudjelovalo šesnaest pjevačkih skupina iz naše županije.

Pročitaj više...
 
Vikend na Kvarneru i Istri Ispis E-mail
Autor Marija Jugović   

Za početak nove folklorne sezone, nakon Uskrsa, krenuli smo na gostovanje u općinu Kanfanar, u Istri i u Dražice, općina Jelenje. Rado smo se odazvali pozivima i u petak ujutro, 5. travnja 2013. krenuli na put.

Prvi dan smo gostovali u Kanfanaru. Ugostili su nas načelnik općine Sandro Jurman i KUD "Dvigrad". Zajedno s folklornim društvom, koje djeluje na području njihove općine, održali smo kulturno umjetnički program. Domaćini su se predstavili s izvornim folklorom svog kraja, a KUU "Cernik" je izvela pjesme i plesove Slavonije (izvorne i koreografirane), pjesme i plesove Baranje, običaj zazivanja kiše Dodole, Stare splitske plesove i međimurske pjesme i plesove.

Pročitaj više...
 
Božićni koncert 2012. Ispis E-mail

Nakon gostovanja dan ranije u Starim Perkovcima Kulturno umjetnička udruga "Cernik" skupa s gostima iz Valpova i Požege, održala je 28. prosinca 2012. Božićni koncert u Hrvatskom domu u Cerniku.

Nikola Jugović, općinski načelnik i predsjednik Udruge pozdravio je na početku goste i sve okupljene te svima zaželio sretan Božić. Nakon lijepog i bogatog programa svi sudionici su zajednički otpjevali božićnu pjesmu "Narodi nam se".

Po završetku koncerta nastavljeno je zajedničko druženje uz Tamburaški sastav "Žute dunje" iz Cernika.

Pročitaj više...
 
« Početak«12345678910»Kraj »

Stranica 9 od 14


© Kulturno-umjetnička udruga Cernik