Info

Naručite koncertni DVD
 
Pridruži nam se na Facebooku
Gledaj nas na YouTube
Klikni na sliku za fotoalbum
Fotoalbum: Jubilarni koncert
KUU Cernik je punopravna članica CIOFF-a i HSK

Pretraživač

Državna smotra folklora u Čakovcu Ispis E-mail
Autor Marija Jugović   

Čakovec, 6.10 2012.

KUU "Cernik", 6. listopada 2012. nastupala je na 19. susretu hrvatskih folklornih ansambala, u Čakovcu koju organizira Hrvatski sabor kulture i Zajednica HKUU Međimurske županije.

Cerničani su bili jedini predstavnici Slavonije, Baranje i Srijema. Na državnu smotru su otputovali nakon što su na županijskoj smotri koreografiranog folklora, održanoj u Slavonskom Brodu, osvojili prvo mjesto s koreografijom Branka Šegovića, Stari splitski plesovi.

Pročitaj više...
 
IX. folklorni susreti u Cerniku Ispis E-mail
Autor Marija Jugović   

U Cerniku, 22. rujna 2012.
Subota poslijepodne, ugodnih 20-ak celzijusa, mjesto radnje Hrvatski dom u Cerniku.

U tijeku su završne pripreme za dugo i pomno pripremane IX. folklorne susrete "Lipa moja Slavonijo". Dvorana je prigodno uređena, izložene su nošnje u vlasništvu KUU "Cernik", koja je ujedno i organizator ove svečanosti. Još koja ukrasna tikvica na ulaz i sve je spremno za naše goste.

Pročitaj više...
 
Nastupi u Pokupskom i Požegi Ispis E-mail

Pokupsko, 15.8.2012.

Oj, Pokupsko, selo pokraj Kupe… pjevalo se uistinu u selu pokraj Kupe. I ove godine naša je udruga pozvana na obilježavanje Dana Općine Pokupsko. Na početku programa pozdravio nas je naš domaćin, načelnik općine Pokupsko, Božidar Škrinjarić, i poželio nam dobrodošlicu.

Izveli smo Slavoniju, Baranju, Dodole - običaj zazivanja kiše, Stare splitske plesove i Međimurje.

Pročitaj više...
 
Nastup u Koprivnici Ispis E-mail
Autor Marija Jugović   

21.7.2012. krenuli smo u Koprivnicu. Odazvali smo se pozivu za sudjelovanje na 6. međunarodnom folklornom festivalu koji se održava pod nazivom "Iz bakine škrinje". Organizator je KUD "Koprivnica".

Sudjelovali su i FA "Doruleţul" iz Tulcea (Rumunjska), FS "Rovina" - Dlhé Klčovo (Slovačka), ZKUD "Brand Petrušev" - Bogdanci (Makedonija), FD „Rožmarin“ - Dolena (Slovenija), FS KD "Podgorci" - Podgorci (Slovenija). Nastupili su i domaćini KUD "Koprivnica".

Pročitaj više...
 
« Početak«12345678910»Kraj »

Stranica 10 od 14


© Kulturno-umjetnička udruga Cernik