Info

Naručite koncertni DVD
 
Pridruži nam se na Facebooku
Gledaj nas na YouTube
Klikni na sliku za fotoalbum
Fotoalbum: Jubilarni koncert
KUU Cernik je punopravna članica CIOFF-a i HSK

Pretraživač

Gostovanje KUD "Drimkol" Vevčani Ispis E-mail
Autor Marija Jugović   

MAKEDONIJA U CERNIKU

Ovih dana orio se makedonski bubanj našim mjestom! Ugostili smo makedonsko folklorno društvo "Drimkol" iz Vevčana. Društvo se vraćalo s gostovanja u Ljubljani, a na povratku kući, zaustavili su se u Cerniku gdje su proveli dva dana.

Pročitaj više...
 
7. smotra folkora u Cerniku Ispis E-mail
Autor Marija Jugović   

LIPA MOJA SLAVONIJO

28. kolovoza 2010., KUU Cernik je organizirala 7. smotru folklora, pod nazivom "Lipa moja Slavonijo".
Pozvali smo i ugostili prijatelje folkloraše. Naši gosti su ove godine bili: KUD "Graničar" Križ, KUD "M.A. Relković" Davor, KUD "Rešetari" Rešetari i KUD "E. Kumičić" Slavonski Brod.

Pročitaj više...
 
Ukratko Ispis E-mail

FOLKLORNI ANSAMBL KUU "CERNIK"

Kulturno umjetnička udruga "Cernik" iz Cernika, osnovana 2004. godine s ciljem njegovanja i očuvanja folklorne i glazbene baštine te običaja cerničkog kraja i Lijepe naše.

Članovi folklornog ansambla podjeljeni su u tri skupine; reprezentativna, pripremna te  dvije dječje grupe, dok u sastavnom dijelu tamburaškog orkestra je i sekcija tradicijskih instrumenata.

Osim plesova Cerničke župe i Novogradiškog kraja, na programu se nalaze vrhunska koreografska ostvarenja raznih etnokoreologa iz cijele Hrvatske: Stari Splitski plesovi, Pjesme i plesovi Baranje, Međimurja, Posavine, Brodskog posavlja, Korduna, Vrlike te Hrvata Bunjevaca.

KUU Cernik je punopravna članica CIOFF-a, Hrvatske sekcije, te je predstavljala naše boje na mnogobrojnim festivalima diljem Lijepe naše i inozemstva.  Nastupili smo na raznim CIOFF-ovim festivalima od Karlovca, Kašela, Dugopolja, Muća i Koprivnice u domovini, tako i na međunarodnim u Austriji, Sloveniji, Bosni i Hercegovini, Mađarskoj...

U organizaciji Hrvatskog sabora kulture, na Prvoj smotri koreografiranog folkora Brodsko posavske županije, osvojila je prvo mjesto, te čast prestavljanja na Državnom natjecanju folklornih ansambala.

U sklopu KUU Cernik i djeluje ženska pjevačka skupina, koja bilježi brojne uspjehe, te su i nositeljice nagrade prvakinja županije Brodsko-posavske. 2013. godine, osvojile su na Državnoj smotri malih vokalnih sastava u Krapini prvo mjesto u kategoriji folklorna glazba.

2013. godine na Županijskoj smotri pjevačkih skupina, Vesna Valentić Runjaš, proglašena je počimaljom županije, te dobitnicom nagrade Dorin.

KUU Cernik, dobitnik je brončane plakete Hrvatskog sabora kulture za 10 godina djelovanja i uspješnog promoviranja Hrvatske tradicijske kulture.

Posebna pozornost se poklanja ispravnom scenskom oblačenju, tako da Udruga posjeduje vlastite narodne nošnje za sve spomenute točke.

KUU Cernik je i organizator Folklornih susreta "Lipa moja Slavonijo" koji se održavavaju svake godine u proljeće, gdje nastupaju mnogobrojni ansambli i KUD-ovi njegujući scenski oblikovani folklor.

Promišljenim radom i zalaganjem svakog pojedinog člana, KUU Cernik postiže vrhunske rezultate u svijetu folklorne umjetnosti,zasluživši mnoge pozitivne kritike struke, kao i mnogobrojna priznanja.

Umjetnički voditelj folklornog ansambla je folklorni pedagog Nikola Kramar, a predsjednik Udruge je Ivan Ivanović.

Umjetnički voditelj folklornog ansambla je Nikola Kramar
Voditelj tamburaške sekcije Alen Mozer
Garderobijerka Mirela Andrašević

Frankopanska 117, 35404 Cernik, Hrvatska- Croatia
Tel/fax : 035/ 369 050
Predsjednik KUU: Ivan Ivanović, mob. 091 369 1391, e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript
Umjetnički voditelj KUU: Nikola Kramar, mob. 091 9311 093, e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript

 
« Početak«11121314»Kraj »

Stranica 14 od 14


© Kulturno-umjetnička udruga Cernik