Info

Naručite koncertni DVD
 
Pridruži nam se na Facebooku
Gledaj nas na YouTube
Klikni na sliku za fotoalbum
Fotoalbum: Jubilarni koncert
KUU Cernik je punopravna članica CIOFF-a i HSK

Pretraživač

Nastup na CIOFF Alpe Adria Festivalu Ispis E-mail
Autor Marija Jugović   
01. 06. 2015.

Prvi puta u svojoj povijesti, članovi KUU "Cernik", sudjelovali su na Međunarodnom CIOFF Alpe Adria Festivalu koji se ove godine održavao u Klagenfurtu, u Austriji.

Iako su nekoliko godina članovi CIOFF-a - Međunarodnog savjeta organizatora folklora i tradicionalne kulture (Conseil International des Organizations de Festivals de Folklore et d Arts Traditionnels), Cerničanima je ovo bilo prvo ovakvo gostovanje.

U petak, 28.5.2015., krenuli su na put prema Austriji, kao predstavnici Hrvatske, predstavljajući s ponosom bogatstvo hrvatske kulturne baštine, narodne pjesme i plesove. Već po dolasku, uslijedile su pripreme za nastup u dvorcu Krastowitz. Uslijedile su izvedbe Pjesama i plesove cerničke župe, pjesme i plesove Međimurja, te Baranjske pjesme i plesovi. Uz Cerničane, sudionici festivala, osim domaćina, bili su plesači iz Mađarske, Slovenije i Italije.

Pročitaj više...
 
Alaj pjevam i pjevati znadem Ispis E-mail
Autor Administrator   
27. 04. 2015.

U sklopu 51. Brodskog kola 26. travnja 2015. u Slavonskom Brodu u KKD Ivana Brlić-Mažuranić održana je 19. smotra folklornih pjevačkih skupina Slavonije Baranje i Srijema "Alaj pjevam i pjevati znadem", na kojoj je nastupila i Ženska pjevačka skupina Kulturno-umjetničke udruge "Cernik" pod vodstvom Nikole Kramara. Predstavile su se izvedbama "Cipelice škripuću", "I sinoć sam mila majko" i "Zaspale su tambure".

Sudjelovalo je 16. pjevačkih skupina s cijelog područja Slavonije, Baranje i Srijema i to iz Slavonskog Broda, Tordinaca, Biškupaca, Starog Topolja, Babine Grede, Ivanovca, Beravaca, Nuštra, Drežnika, Bogdanovaca, Šaptinovaca, Cernika, Strizivojne, Velimirovca, Bebrine i Starih Mikanovaca. Sve pjevačke skupine predstavljaju županije iz kojih dolaze, a izabrane su na svojim županijskim smotrama koje su predhodno održane.

Pročitaj više...
 
"Veliki za male" - Koncert za dječji vrtić Ispis E-mail
Autor Chernik Campus   
17. 04. 2015.

U petak, 10. travnja 2015. godine, u Hrvatskom domu u Cerniku, Udruga za kreativni razvoj "Chernik Campus" organizirala je koncert pod nazivom "Veliki za male". Svrha koncerta bila je prikupljanje sredstava za dječji vrtić u Cerniku, a sva prikupljena sredstva namijenjena su za kupnju nove didaktičke opreme i igračaka koji su vrtiću neophodni.

Ovoj hvale vrijednoj akciji odazvali su se bez imalo dvojbe izvođači: Kulturno umjetnička udruga "Cernik", Tamburaški sastav "Satir", te klapa "Atlant" iz Dubrovnika koji su svim posjetiteljima priredili bogat i kvalitetan glazbeno-scenski program.

Pročitaj više...
 
Dječja i pripremna skupina Ispis E-mail
Autor Vesna Valentić Runjaš   
17. 03. 2015.

Dječja skupina KUU Cernik broji 14 članova i članica, koji su svoje prve folklorno-plesne korake napravili upravo u sklopu naše udruge.

Pripremna skupina broji 10 članova i članica, koji predano savladavaju nove korake i koreografije te streme ka uključivanju u rad reprezentativnog dijela ansambla.

Dječja i pripremna skupina redovito svoj rad predstavljaju na tradicionalnim folklornim susretima  u orgnizaciji KUU Cernik "Lipa moja Slavonijo", božićnom koncertu udruge, smotri dječjeg folklora "Igra kolo maleno" u sklopu najstarije smotre folklora u Hrvatskoj, Brodskog kola.

Pročitaj više...
 
« Početak«12345678910»Kraj »

Stranica 3 od 14


© Kulturno-umjetnička udruga Cernik