Info

Naručite koncertni DVD
 
Pridruži nam se na Facebooku
Gledaj nas na YouTube
Klikni na sliku za fotoalbum
Fotoalbum: Jubilarni koncert
KUU Cernik je punopravna članica CIOFF-a i HSK

Pretraživač

Nastupi


KUU Cernik na ljetovanju Ispis E-mail
Autor Silvija Brčić   
07. 08. 2015.

Od 27. srpnja do 3. kolovoza 2015. naša Udruga provela je na ljetovanju u Primoštenu. Imali smo nastup u Rogoznici gdje smo izveli cjelovečernji koncert od šest koreografija. Izveli smo: Slavoniju, Žetvu, Baranju, Split, Bunjevačko i Međimurje.

Pratila nas je naša garderobijerka Mirela Andrašević koja nam je pripremila nošnje i naš voditelj Nikola Kramar koji je probavao s nama čak i po velikim vrućinama.

Koncert je dobro odrađen, a sve to ne bismo uspjeli da nismo bili složni.

Pročitaj više...
 
18. međunarodni festival folklora, Karlovac 2015. Ispis E-mail
Autor Marija Jugović   
13. 07. 2015.

Protekli vikend su članovi KUU "Cernik" sudjelovali na 18. međunarodnom festivalu folklora koji se održavao u Karlovcu, u organizaciji Folklornog ansambla "Matija Gubec" iz Karlovca. Festival ima certifikat CIOFF-A, UNESCO-ve organizacije za tradicijsku baštinu.

Karlovački festival održavao se od 5.-11.7.2015, a članovi KUU "Cernik" su sudjelovali u programima u Ogulinu i na završnom koncertu u Sportskoj dvorani "Mladost" u Karlovcu.

Uz Cerničane, na festivalu je plesalo 180 plesača koji su došli su iz SAD-a, Bugarske, Makedonije i Slovačke. Ove se godine za festival prijavilo 360 grupa sa svih kontinenata.

Pročitaj više...
 
47. Ljeto Valpovačko Ispis E-mail
Autor sokacki-portal.com   
06. 07. 2015.

U Valpovu je 28. lipnja 2015. održana tradicionalna smotra amaterskog kulturnog stvaralaštva pod nazivom "47. Ljeto Valpovačko". U sklopu ove manifestacije održana je smotra folklora koja je započela u popodnevnim satima svečanim mimohodom ulicama Valpova. Program smotre folklora se održao u atriju starog baroknog dvorca. U mimohodu su sudjelovale svečane zaprege, a čitav događaj je popratio velik broj posjetitelja.

U srednjovjekovnom dvorcu Prandau-Normann središnje događanje bilo je nastup kulturno-umjetničkih društava. U nazočnosti gradonačelnika Valpova Leona Žulja, poljskog veleposlanika u Republici Hrvatskoj, mnogih političkih i kulturnih djelatnika i brojnih posjetitelja.

Pročitaj više...
 
Nastup na smotri folkora u Davoru Ispis E-mail
Autor Marija Jugović   
16. 06. 2015.

Naša udruga je nedjelju poslijepodne, 14. lipnja 2015. provela u Davoru na smotri folklora pod nazivom "Padaj kišo, nemoj na konjara". Uz domaćine, KUD "M. A. Relković", nastupili su još članovi KUD-a "Mala" iz Nove Gradiške i članovi KUD-a "Kolo" iz Starog Grabovca te Folklorna sekcija OŠ "M. A. Relković" iz Davora.

Manifestacija je započela mimohodom sudionika smotre kroz mjesto uz bogatu ponudu hrane i pića.

U kulturno umjetničkom djelu programa imali smo prilike vidjeti slavonske pjesme i plesove, međimurske pjesme i plesove u izvedbi domaćina, a Pjevačka skupina naše udruge izvela je pjesme: Marko konja poji, Slavonka, I sinoć sam mila majko i Žito žela lijepa djevojka.

Pročitaj više...
 
Nastup na CIOFF Alpe Adria Festivalu Ispis E-mail
Autor Marija Jugović   
01. 06. 2015.

Prvi puta u svojoj povijesti, članovi KUU "Cernik", sudjelovali su na Međunarodnom CIOFF Alpe Adria Festivalu koji se ove godine održavao u Klagenfurtu, u Austriji.

Iako su nekoliko godina članovi CIOFF-a - Međunarodnog savjeta organizatora folklora i tradicionalne kulture (Conseil International des Organizations de Festivals de Folklore et d Arts Traditionnels), Cerničanima je ovo bilo prvo ovakvo gostovanje.

U petak, 28.5.2015., krenuli su na put prema Austriji, kao predstavnici Hrvatske, predstavljajući s ponosom bogatstvo hrvatske kulturne baštine, narodne pjesme i plesove. Već po dolasku, uslijedile su pripreme za nastup u dvorcu Krastowitz. Uslijedile su izvedbe Pjesama i plesove cerničke župe, pjesme i plesove Međimurja, te Baranjske pjesme i plesovi. Uz Cerničane, sudionici festivala, osim domaćina, bili su plesači iz Mađarske, Slovenije i Italije.

Pročitaj više...
 
« Početak«1234567»Kraj »

Stranica 1 od 7


© Kulturno-umjetnička udruga Cernik