Info

Naručite koncertni DVD
 
Pridruži nam se na Facebooku
Gledaj nas na YouTube
Klikni na sliku za fotoalbum
Fotoalbum: Jubilarni koncert
KUU Cernik je punopravna članica CIOFF-a i HSK

Pretraživač

Greška
  • JFolder::create: Could not create directory
18. međunarodni festival folklora, Karlovac 2015. Ispis E-mail
Autor Marija Jugović   
13. 07. 2015.
Admiror Gallery cannot create thumbnails in /home3/ptepheth/public_html/plugins/content/AdmirorGallery/thumbs//Fotoalbumi/2015/Karlovac - Ogulin/
Check folder permmisions!
Admiror Gallery: 3.0
Server OS:Apache
Client OS:Unknown
PHP:5.5.38

Protekli vikend su članovi KUU "Cernik" sudjelovali na 18. međunarodnom festivalu folklora koji se održavao u Karlovcu, u organizaciji Folklornog ansambla "Matija Gubec" iz Karlovca. Festival ima certifikat CIOFF-A, UNESCO-ve organizacije za tradicijsku baštinu.

Karlovački festival održavao se od 5.-11.7.2015, a članovi KUU "Cernik" su sudjelovali u programima u Ogulinu i na završnom koncertu u Sportskoj dvorani "Mladost" u Karlovcu.

Uz Cerničane, na festivalu je plesalo 180 plesača koji su došli su iz SAD-a, Bugarske, Makedonije i Slovačke. Ove se godine za festival prijavilo 360 grupa sa svih kontinenata.

Domaćin, Folklorni ansambl "Matija Gubec", završne večeri pozdravio je svoju publiku baranjskim pjesmama i plesovima. Makedonske pjesme i plesove su izveli članovi ansambla "Bitola", a bugarski foklor pokazali su plesači ansambla "Odessos" iz Varne. Slovačku su predstavljali plesači ansambla "Živel" iz Bratislave. Plesači američkog folklornog ansambla iz SAD-a su u sedam dana boravka u Karlovcu naučili dubrovački ples "Linđo", kojim su pozdravili publiku u punoj športskoj dvorani u Karlovcu.

Festival je završen uz ovacije publike, svečanim spuštanjem zastava zemalja sudionica, a direktor festivala, Željko Štajcer, ujedno i predsjednik CIOFF-a za Hrvatsku, ocijenio je koncert "vrhunskim programom i doživljajem".

 
Povezani članci :

» Nastup na CIOFF Alpe Adria Festivalu

Prvi puta u svojoj povijesti, članovi KUU "Cernik", sudjelovali su na Međunarodnom CIOFF Alpe Adria Festivalu koji se ove godine održavao u Klagenfurtu, u Austriji.Iako su nekoliko godina članovi CIOFF-a - Međunarodnog savjeta organizatora...


© Kulturno-umjetnička udruga Cernik