Info

Naručite koncertni DVD
 
Pridruži nam se na Facebooku
Gledaj nas na YouTube
Klikni na sliku za fotoalbum
Fotoalbum: Jubilarni koncert
KUU Cernik je punopravna članica CIOFF-a i HSK

Pretraživač

Greška
  • JFolder::create: Could not create directory
Božićni koncert - Cernik 2015. Ispis E-mail
Autor KUU Cernik   
20. 12. 2015.
Admiror Gallery cannot create thumbnails in /home3/ptepheth/public_html/plugins/content/AdmirorGallery/thumbs//Fotoalbumi/2015/Bozicni koncert/
Check folder permmisions!
Admiror Gallery: 3.0
Server OS:Apache
Client OS:Unknown
PHP:5.5.38

19. prosinca 2015. u Hrvatskom domu u Cerniku Kulturno umjetnička udruga "Cernik" organizirala je Božićni koncert. Osim domaćina nastupili su KUD "Branimir 888" iz Muća, KUD "Matija Antun Relković" iz Davora te KUD "Radinje" iz Siča.

Folklorni ansambl KUU "Cernik" izveo je Stare splitske plesove te Pjesme i plesove Međimurja, Ženska pjevačka skupina otpjevala je dva dalmatinska božićna napjeva: Preveliku radost navišćujem vama i Bolsku kolendu, a Dječji ansambl oduševio je publiku prikazom Slavonskih božićnih i čestitarskih običaja.

Gosti iz Muća predstavili su se "Prosidbom divojke mućkoga kraja" - izvornim prikazom običaja uz diple s mijehom te Završnim kolom iz opere Ero s onoga svijeta.

KUD "Matija Antun Relković" izveo je Izvorne pisme i kola sela Davor, a KUD "Radinje" predstavio se Spletom pisama i kola sela Siče te Božićnim običajem sela Siče "Sinoć stiže trudna majka".

Najavljujemo i samostalni godišnji koncert KUU "Cernik" pod nazivom "Ajd u kolo koj' za kolo!" koji će se održati u Domu kulture u Novoj Gradiški 6. siječnja 2016. s početkom u 19 sati. Cijena ulaznice je 20 kn.

 


© Kulturno-umjetnička udruga Cernik