Info

Naručite koncertni DVD
 
Pridruži nam se na Facebooku
Gledaj nas na YouTube
Klikni na sliku za fotoalbum
Fotoalbum: Jubilarni koncert
KUU Cernik je punopravna članica CIOFF-a i HSK

Pretraživač

Folklorni susreti "Lipa moja Slavonijo"
XIII. folklorni susret u Cerniku Ispis E-mail
Autor Sanja Bukvić / radiong.hr   
11. 05. 2016.

Članovi Kulturno umjetničke udruge "Cernik" 30. travnja 2016. imali su prigodu ugostiti vrhunske profesionalce i sjajne plesače na njihovom Folklornom susretu koji se trinestu godinu zaredom održava pod jedinstvenim nazivom “Lipa moja Slavonijo”.

Kao i toliko puta dosada, Cerničani su na svojoj smotri ugostili vrhunska foklorna društva, Zagrebački folklorni ansambl dr. Ivana Ivančana, KUD “Baščaršija” iz Sarajeva, KUD “Metković” iz Metkovića, KUD “Sv. Juraj” Draganić, a svoje plesačko i pjevačko umijeće posjetiteljima su prezentirali i članovi folklornog i dječjeg ansambla Kulturno umjetničke udruge “Cernik”.

Posjetitelji su mogli uživati u nezaboravnom programu koji se rijetko može vidjeti na našim prostorima, pjesmama i plesovima zapadne Hercegovine, doline Neretve, starog Sarajeva, Draganića, Podravine, Zagrebačkog prigorja, Sarajevskog polja, Korduna, Baranje, Hrvatskog zagorja i Slavonije.

Pročitaj više...
 
XI. folklorni susret "Lipa moja Slavonijo" Ispis E-mail
Autor Ivanka Herceg / ngbuntovnici.hr   
29. 09. 2014.

Susret folklornih ansambala i kulturno-umjetničkih društava koja njeguju koreografirani folklor s područja cijele Hrvatske okupili su 27. rujna u Cerniku, u školsko-športskoj dvorani, goste iz Splita, Karlovca, Sesvetskih Sela. Uživali su posjetitelji u koreografijama Slavonske žetve, Pokuplja, Splita, Prigorja, Valpova, Bilogore, Slavonije, Korduna, Linđa, u nastupu dječje skupine KUU Cernik, nastupu ženske i muške klape FA "Filip Dević" iz Splita.

Bila je ovo večer iznimno vrijednog, raznovrsnog i sadržajnog programa društava i ansambala koji iza sebe imaju dugi niz kontinuiranoga rada i nastupa u eurospkim zemljama, ali i Sjevernoj i Južnoj Americi, Mexicu, Novom Zelandu, Rusiji, Australiji.

Pročitaj više...
 
X. folklorni susreti u Cerniku Ispis E-mail
Autor Administrator   
12. 09. 2013.

Jubilarni 10. folklorni susreti održani su u Cerniku 7. rujna 2013. godine. Lijepu folkornu večer uz domaćine KUU "Cernik" izuzetnim nastupima obogatili su HKUD "Osijek 1862", FA "Koprivnica", te muška pjevačka skupina KUD-a "Matija Antun Relković" iz Davora.

Predsjednik Udruge i općinski načelnik Nikola Jugović pozdravio je posjetitelje i goste te zahvalio svim sudionicima. Publika je imala priliku vidjeti hrvatsku kulturnu i folklornu baštinu uz plesove i običaje od Splita do Međimurja, Koprivnice i Podravine, odnosno Osijeka i Baranje do Cernika. Najmlađi članovi KUU "Cernik" predstavili su se izvedbom plesova i pjesama novogradiškog kraja.

Pročitaj više...
 
IX. folklorni susreti u Cerniku Ispis E-mail
Autor Marija Jugović   
24. 09. 2012.

U Cerniku, 22. rujna 2012.
Subota poslijepodne, ugodnih 20-ak celzijusa, mjesto radnje Hrvatski dom u Cerniku.

U tijeku su završne pripreme za dugo i pomno pripremane IX. folklorne susrete "Lipa moja Slavonijo". Dvorana je prigodno uređena, izložene su nošnje u vlasništvu KUU "Cernik", koja je ujedno i organizator ove svečanosti. Još koja ukrasna tikvica na ulaz i sve je spremno za naše goste.

Pročitaj više...
 
8. smotra folklora u Cerniku Ispis E-mail
Autor Marija Jugović   
29. 08. 2011.

27. kolovoza 2011. u Hrvatskom domu u Cerniku održana je 8. smotra folklora pod nazivom "Lipa moja Slavonijo". Uz domaćine, Kulturno umjetničku udrugu Cernik, nastupili su Folklorna skupina Udruge umirovljenika iz Nove Gradiške i HKPD Matija Gubec iz Tavankuta u Vojvodini.

Bio je najavljeno i sudjelovanje KUD-a "Preporod" iz Dugog Sela, ali oni iz opravdanih razloga nisu došli.

Hrvatsko kulturno prosvjetno društvo iz Tavankuta oduševilo je izvedbama Bunjevačkih igara i koreografijom Like.

Pročitaj više...
 
Više članaka...
« Početak«12»Kraj »

Stranica 1 od 2


© Kulturno-umjetnička udruga Cernik