Info

Naručite koncertni DVD
 
Pridruži nam se na Facebooku
Gledaj nas na YouTube
Klikni na sliku za fotoalbum
Fotoalbum: Jubilarni koncert
KUU Cernik je punopravna članica CIOFF-a i HSK

Pretraživač

Božićni koncert - Cernik 2015. Ispis E-mail
Autor KUU Cernik   
20. 12. 2015.

19. prosinca 2015. u Hrvatskom domu u Cerniku Kulturno umjetnička udruga "Cernik" organizirala je Božićni koncert. Osim domaćina nastupili su KUD "Branimir 888" iz Muća, KUD "Matija Antun Relković" iz Davora te KUD "Radinje" iz Siča.

Folklorni ansambl KUU "Cernik" izveo je Stare splitske plesove te Pjesme i plesove Međimurja, Ženska pjevačka skupina otpjevala je dva dalmatinska božićna napjeva: Preveliku radost navišćujem vama i Bolsku kolendu, a Dječji ansambl oduševio je publiku prikazom Slavonskih božićnih i čestitarskih običaja.

Gosti iz Muća predstavili su se "Prosidbom divojke mućkoga kraja" - izvornim prikazom običaja uz diple s mijehom te Završnim kolom iz opere Ero s onoga svijeta.

KUD "Matija Antun Relković" izveo je Izvorne pisme i kola sela Davor, a KUD "Radinje" predstavio se Spletom pisama i kola sela Siče te Božićnim običajem sela Siče "Sinoć stiže trudna majka".

Pročitaj više...
 
Oj Božiću jedan u godini Ispis E-mail
Autor Sanja Podkonjak   
03. 01. 2014.

Kao domaćini božićnog koncerta pod nazivom "Oj Božiću jedan u godini" ugostili smo KUD "I. K. Adamović" iz Čepina, HKUD "Sv. Ante-Cim" iz Mostara i KUD "Poljadija" Grabarje.

Predstavili smo se koreografijama: "Slavonska žetva" i "Malo Međimurje", a naši najmlađi dječjim igrama, pjesmama i plesovima Slavonije pod nazivom "Mi smo djeca vesela".

TS "Žute dunje" promovirali su video spot i pjesmu "S tobom je bilo dobro".

Koncert smo započeli tradicionalnom cerničkom pjesmom "Na salašu kod Betlema", a završili božićnom pjesmom "Nebo daj oku".

Pročitaj više...
 
Božićni koncert 2012. Ispis E-mail
31. 12. 2012.

Nakon gostovanja dan ranije u Starim Perkovcima Kulturno umjetnička udruga "Cernik" skupa s gostima iz Valpova i Požege, održala je 28. prosinca 2012. Božićni koncert u Hrvatskom domu u Cerniku.

Nikola Jugović, općinski načelnik i predsjednik Udruge pozdravio je na početku goste i sve okupljene te svima zaželio sretan Božić. Nakon lijepog i bogatog programa svi sudionici su zajednički otpjevali božićnu pjesmu "Narodi nam se".

Po završetku koncerta nastavljeno je zajedničko druženje uz Tamburaški sastav "Žute dunje" iz Cernika.

Pročitaj više...
 
Božić u folklornom ruhu Ispis E-mail
Autor Administrator   
28. 12. 2011.

Kulturno-umjetnička udruga "Cernik" zajedno s gostima iz Starih Perkovaca, Brodskog Stupnika i Lučkog održala je 28. prosinca 2011. Božićni koncert u Hrvatskom domu u Cerniku.

Predstavili smo se koreografijama "Da nam kolo veselije bude" - pjesmama i plesovima istočnog dijela novogradiškog kraja, "Da porosi naša polja" - prikazom običaja zazivanja kiše Dodole, Slavonija i "Starim splitkim plesovima". Koncert smo otvorili božićnom pjesmom "Svim na zemlji", a zatvorili pjesmom "Narodi nam se" uz sudjelovanje gostujućih društava.

Pročitaj više...
 
Božićni koncert 2010. Ispis E-mail
Autor Marija Jugović   
28. 12. 2010.

KUU Cernik i ove je godine organizirala Božićni koncert koji se održava svake godine otkako je udruga osnovana. Od tri koncerta koja udruga godišnje organizira (uskršnji, smotra i božićni) upravo za božićni, traži se "mjesto više"!
U goste su došla dva društva iz naše županije, KUD "Vjekoslav Klaić" iz Garčina, KUD "Kupina" iz Kupine (Općina Velika Kopanica) i KUD "Sesvetska sela" iz Sesveta.
Uz goste, predstavili su se i domaćini s dvije grupe plesača koje djeluju pri društvu (dječja i odrasla skupina).

Pročitaj više...
 
© Kulturno-umjetnička udruga Cernik