Info

Naručite koncertni DVD
 
Pridruži nam se na Facebooku
Gledaj nas na YouTube
Klikni na sliku za fotoalbum
Fotoalbum: Jubilarni koncert
KUU Cernik je punopravna članica CIOFF-a i HSK

Pretraživač

Godišnji koncert Ispis E-mail
Autor KUU Cernik   
08. 01. 2016.

Cjelovečernji samostalni koncert Kulturno-umjetničke udruge "Cernik" pod nazivom "'Ajd u kolo, 'koj za kolo" održan je 6. siječnja 2016. u Domu kulture u Novoj Gradiški.

Nastupili su Reprezentativni folklorni ansambl i Ženska pjevačka skupina pod vodstvom Nikole Kramara i Dječji folklorni ansambl pod vodstvom Vesne Valentić. S nekoliko izvedbi program je obogatio Tamburaški sastav "Žute dunje" iz Cernika.

Pročitaj više...
 
Božićni koncert - Cernik 2015. Ispis E-mail
Autor KUU Cernik   
20. 12. 2015.

19. prosinca 2015. u Hrvatskom domu u Cerniku Kulturno umjetnička udruga "Cernik" organizirala je Božićni koncert. Osim domaćina nastupili su KUD "Branimir 888" iz Muća, KUD "Matija Antun Relković" iz Davora te KUD "Radinje" iz Siča.

Folklorni ansambl KUU "Cernik" izveo je Stare splitske plesove te Pjesme i plesove Međimurja, Ženska pjevačka skupina otpjevala je dva dalmatinska božićna napjeva: Preveliku radost navišćujem vama i Bolsku kolendu, a Dječji ansambl oduševio je publiku prikazom Slavonskih božićnih i čestitarskih običaja.

Gosti iz Muća predstavili su se "Prosidbom divojke mućkoga kraja" - izvornim prikazom običaja uz diple s mijehom te Završnim kolom iz opere Ero s onoga svijeta.

KUD "Matija Antun Relković" izveo je Izvorne pisme i kola sela Davor, a KUD "Radinje" predstavio se Spletom pisama i kola sela Siče te Božićnim običajem sela Siče "Sinoć stiže trudna majka".

Pročitaj više...
 
Božićni koncert Ispis E-mail
Autor KUU Cernik   
18. 12. 2015.

19. prosinca 2015. u Hrvatskom domu u Cerniku Kulturno umjetnička udruga organizira Božićni koncert s početkom u 19 sati. U izvedbi koncerta osim domaćina očukuju Vas i naši dragi gosti KUD Branimir 888 iz Muća, KUD Matija Antun Relković iz Davora te KUD Radinje iz Siča.

Posjetite nas u predblagdanskom ozračju, poslušajte i pogledajte vrhunska koreografska ostvarenja. Očekuju vas Plesovi Slavonije, Gradski splitski plesovi, Međimurski plesovi, Običaj prosidbe divojke mućkoga kraja, Završno kolo iz opere Ero s onoga svijeta, izvedbe Ženske pjevačke skupine KUU Cernik te Pjevačke skupine KUD-a Siče.

Najavljujemo ovim putem i samostalni godišnji koncert KUU Cernik u Domu kulture u Novoj Gradiški 6. siječnja 2016. s početkom u 19 sati, pod nazivom "Ajd u kolo koj' za kolo!". Cijena ulaznice je 20 kuna, a karte možete kupiti ili rezervirati već prilikom koncerta u Cerniku ili na samom ulazu u Dom kulture uoči koncerta.

Veselite se nadolazećim blagdanima s nama!

Vaša KUU Cernik!

 
KUU Cernik na ljetovanju Ispis E-mail
Autor Silvija Brčić   
07. 08. 2015.

Od 27. srpnja do 3. kolovoza 2015. naša Udruga provela je na ljetovanju u Primoštenu. Imali smo nastup u Rogoznici gdje smo izveli cjelovečernji koncert od šest koreografija. Izveli smo: Slavoniju, Žetvu, Baranju, Split, Bunjevačko i Međimurje.

Pratila nas je naša garderobijerka Mirela Andrašević koja nam je pripremila nošnje i naš voditelj Nikola Kramar koji je probavao s nama čak i po velikim vrućinama.

Koncert je dobro odrađen, a sve to ne bismo uspjeli da nismo bili složni.

Pročitaj više...
 
18. međunarodni festival folklora, Karlovac 2015. Ispis E-mail
Autor Marija Jugović   
13. 07. 2015.

Protekli vikend su članovi KUU "Cernik" sudjelovali na 18. međunarodnom festivalu folklora koji se održavao u Karlovcu, u organizaciji Folklornog ansambla "Matija Gubec" iz Karlovca. Festival ima certifikat CIOFF-A, UNESCO-ve organizacije za tradicijsku baštinu.

Karlovački festival održavao se od 5.-11.7.2015, a članovi KUU "Cernik" su sudjelovali u programima u Ogulinu i na završnom koncertu u Sportskoj dvorani "Mladost" u Karlovcu.

Uz Cerničane, na festivalu je plesalo 180 plesača koji su došli su iz SAD-a, Bugarske, Makedonije i Slovačke. Ove se godine za festival prijavilo 360 grupa sa svih kontinenata.

Pročitaj više...
 
« Početak«123456»Kraj »

Stranica 1 od 6


© Kulturno-umjetnička udruga Cernik